Земеделският министър Кирил Вътев ще се срещне с представители на две

...
Земеделският министър Кирил Вътев ще се срещне с представители на две
Коментари Харесай

Земеделският министър ще се срещне с представители на две организации

Земеделският министър Кирил Вътев ще се срещне с представители  на две организации в 12 часа. Това разгласи самият той през вчерашния ден след над четири часова среща с сектора.

Припомняме, че той заяви, че  всичко, което са се разбрали с сектора в петък  е завършено дефинитивно с адвокати, с цел да има порядъчен тип. Очаква се съглашението да бъде подписано през днешния ден.

Председателят на Българската земеделска камара  Костадин Костадинов също разгласи, че завършването на съглашението ще го научим през днешния ден, вероятно след обяд, тъй като в късния следобяд чакат покана от министър-председателя.

В петък на брифинг в Министерския съвет след среща сред премиера акад.  Николай Денков,  министъра на земеделието Кирил Вътев и недоволните производители беше оповестено, че земеделците стопират ефикасните митинги и се чака да бъде квалифициран текст за съглашение сред представителите на земеделския бранш и министър-председателя.

Въпреки това през уикенда аграрни производители блокираха за два часа пътя за граничния пункт „ Илинден – Ексохи “ край село Садово. В митинга се включиха представители на Националната асоциация на картофопроизводителите, както и зърнопроизводители и животновъди.

От Българската земеделска камара  пък разпространиха позиция, в която се разграничиха от продължаващите митинги на аграрни производители. Председателят на камарата Костадин Костадинов удостовери пред публицисти, че с подписването на съглашението на следващия ден, организациите към БАК стопират протестните дейности, само че остават в протестна подготвеност. Той уточни, че машините са прибрани още в петък.

https://dariknews.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР